Εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου θα πραγματοποιήσει “δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου”, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, ώρα 16.45, στο ξενοδοχείο Elite City Resort στην Καλαμάτα.
Ο Dr Antonio Giuseppe Lauro, διεθνούς φήμης γευσιγνώστης και πρόεδρος του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου EVO IOOC, έρχεται στην Καλαμάτα για ένα σεμινάριο με θέμα «Γεύσεις, αρώματα και η πολυπλοκότητα του ελαιολάδου».
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα διεξαχθεί καθοδηγούμενη γευσιγνωσία και σχολιασμός Διεθνών και Ελληνικών ποικιλιών, καθώς επίσης θα συζητηθεί το θέμα της συμμετοχής των Ελληνικών Ελαιολάδων σε Διεθνείς Διαγωνισμούς.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση βασικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα και την οργανοληπτική αξιολόγηση, καθώς τη σχέση της ποιότητας με ένα επιτυχημένο, εξαγωγικό μοντέλο.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιείται στην Καλαμάτα.
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας τηλέφωνο 27210 62212, 62200, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αναλυτικό Πρόγραμμα
ΕΝΟΤΗΤΑ Α’
16:45-17:00 Προσέλευση
17:00-18:30
• Θετικές ιδιότητες στον ελαιόκαρπο και παράγοντες που τις επηρεάζουν
• Παράγοντες δημιουργίας αρνητικών ιδιοτήτων στο ελαιόλαδο, σε κάθε στάδιο της παραγωγής.
• Δοκιμή και σχολιασμός διεθνών μονοποικιλιακών και πολυποικιλιακών ελαιολάδων
18:30-19:00 Διάλειμμα
ΕΝΟΤΗΤΑ Β’
19:00-20:30
• Πολυπλοκότητα – Αρμονία – Ισορροπία
• Εξαγωγές ποιοτικού ελαιολάδου, σύγχρονες τάσεις της αγοράς
• Συμμετοχή σε Διεθνείς Διαγωνισμούς – Η περίπτωση του EVO IOOC (http://www.evo-iooc.com)
• Δοκιμή και σχολιασμός μονοποικιλιακών και πολυποικιλιακών ελληνικών ελαιολάδων