Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Προώθηση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου ως κριτήριο ποιότητας σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσηνία

2014

ΣΥΝΟΨΗ ΔΡΑΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών η εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Προώθηση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου ως κριτήριο ποιότητας, σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία», η οποία σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την υποστήριξη του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Στο πρόγραμμα πήραν μέρος περίπου 200 μαθητές ενώ στην τελική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι μαθητές που συμμετείχαν παρουσίασαν τις δραστηριότητες του προγράμματος.
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά το πώς συνδέεται η ποιότητα του ελαιολάδου με όλα τα στάδια της ζωής του ελαιόδεντρου και του ελαιοκάρπου. Μέσα από αυτή τη δράση γνωρίζουν όλα τα στάδια, από τις πρακτικές καλλιέργειας μέχρι την επεξεργασία και την τυποποίηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση των αισθητήριων οργάνων του ανθρώπου ως εργαλεία λήψης αξιόπιστης πληροφορίας. Η γευσιγνωσία ελαιολάδου προσαρμόστηκε στο επίπεδο των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, προσφέροντας βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες τόσο στα σχολεία όσο και στο εργαστήριο γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά 2014-2015 και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το

Σχετικές Δράσεις
Ημερίδα «Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία 2015»
Εικονικό Μουσείο Μεσσηνιακής Διατροφής