Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Προγραμματισμού

2016

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου το 2015 υποστήριξε τη συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας στον Διεθνή Διαγωνισμό «WorldRoboticsOlympiad» στη Ντόχα του Κατάρ. Η υποστήριξη περιλάμβανε τα εισιτήρια των συνοδών των διαγωνιζόμενων. Λίγες ημέρες νωρίτερα οι ίδιες ομάδες είχαν κατακτήσει την 1η και την 2η θέση στη κατηγορία τους στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Αποτέλεσμα της παραπάνω βοήθειας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καρέλια, υπήρξε η περαιτέρω στήριξη των σχολείων της περιοχής με τη δημιουργία του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Καλαμάτα.

Η ρομποτική ομάδα του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας, που συμμετείχε  στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στη Ντόχα του Κατάρ, αποτελείται από τους οκτώ μαθητές (με αλφαβητική σειρά) Βαγενά Νικηφόρο, Ζερβάκη Θεόδωρο, Καπετανάκη Αναστάσιο, Ρίζο Ιωάννη, Ροδίτη Μιχάλη, Σκουρτσίδη Λεωνίδα, Σταθοπούλου Ιωάννα, Σταθουλόπουλο Αριστείδη και τον προπονητή τους, π. Σωτήριο Μαστέα, καθηγητή Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Το Κέντρο Εκπαιδευτικής ρομποτικής και προγραμματισμού Καλαμάτας είναι ένας χώρος δημιουργικής και κυρίως επιστημονικής μάθησης όπου συνδυάζει τα Μαθηματικά, τις Φυσικές Επιστήμες (Μηχανική), την Τεχνολογία και την Πληροφορική καθώς προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους μαθητές, στις μαθήτριες και στους εκπαιδευτικούς της Μεσσηνίας.

Η ενασχόληση των παιδιών με έναν τομέα σύγχρονο και καινοτόμο από εκπαιδευτικής άποψης, αναπτύσσει τα ταλέντα και τη φαντασία τους. Ταυτόχρονα ένα σύγχρονο Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες με διαφορετική κοινωνικοοικονομική προέλευση να εργαστούν, να συνεργαστούν και να ενταχθούν σε μια διαγνωστική ομάδα με κοινό στόχο και συλλογικό πνεύμα συνεργασίας.

Στεγάζεται στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: π. Σωτήριος Μαστέας 6983866110

Μοιραστείτε το

Σχετικές Δράσεις
Ο πολιτισμός ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Μεσσηνία
Τάφος πολεμιστή στην Πύλο, του 1500 π.Χ.