Αρχεία
Chef Αλέξανδρος Φουρούλης
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Chef Δημήτρης Δημητριάδης
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Chef Δόξης Μπεκρής
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Chef Λευτέρης Λαζάρου
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Chef Κώστας Τσίνγκας
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Chef Γιώργος Βενιέρης
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Βίντεο
Κους Κους Κουνουπίδι Καπαμά
Σύγκλινο με αφρό καγιανά στο κέλυφος
Μανιάτικες Τσουχτές
Μανιάτικη Πατατοσαλάτα
Μπακαλιάρος Τσιλαδιά
Κατσικάκι με βλαστούς
Κοκοράκι με Κριθαράκι
Λιγκουίνι με Γαρίδες
Μοσχαρίσια Μαγούλα
Πικάντικες Γαρίδες
Σύγκλινο με Καγιανά
Ταλαγάνι
Τραχανάς
Χοιρινό Στήθος
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ
Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν για μια ακόμα χρονιά τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης που διοργάνωσε δωρεάν το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το ΙΕΚ Ορίζων και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Η τριήμερη εκδήλωση, που αποτελεί πλέον θεσμό, πραγματοποιήθηκε για 4η χρονιά στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, από τις 10 ως τις 12 Μαΐου 2016.
Στόχος των Σεμιναρίων είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων. Οι περισσότεροι από 150 επαγγελματίες της εστίασης που παρευρέθηκαν στα φετινά Σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου και να μαγειρέψουν μαζί τους, μαθαίνοντας παράλληλα νέους τρόπους χρήσης και αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για θέματα που αφορούν συνολικά τη λειτουργία ενός χώρου εστίασης. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν βραβευμένοι σεφ, όπως ο Δημήτρης Μελεμενής – Costa Navarino, ο Κώστας Τσίγκας – Vespa Rosa, Pere Ubu, Testaccio & Steak Frites, ο Λευτέρης Λαζάρου – Varoulko Seaside, o Δόξης Μπεκρής – Γενικός Υπεύθυνος Chef για τα ξενοδοχεία και τα resorts του ομίλου “Fairmont” στην Αφρική, o Δημήτρης Δημητριάδης – Chef στο “Artisanal”, ο Γιώργος Βενιέρης – Chef “Mr. Pug” και o Αλέξανδρος Φουρούλης – Chef & συνιδιοκτήτης στο “ΜΑΝΗΜΑΝΗ”.
Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν την θεωρητική ενότητα που παρουσίασε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου «Στήνοντας το εστιατόριό μου», είδαν στην πράξη τη διαδικασία παρασκευής μοναδικών πιάτων με Μεσσηνιακές συνταγές και προϊόντα από όλους τους σεφ, συμμετείχαν σε γευσιγνωσία τοπικού ελαιόλαδου μαθαίνοντας να αναγνωρίζουν τα ποιοτικά στοιχεία και χαρακτηριστικά του και επισκέφτηκαν μαζί με τον σεφ Δημήτρη Μελεμενή τους πλούσιους λαχανόκηπους της Costa Navarino.