Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2017

2017

ΣΥΝΟΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν για μια ακόμα χρονιά τα «Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας» για τους επαγγελματίες της εστίασης που διοργάνωσε  δωρεάν το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και το Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας. Η τριήμερη εκδήλωση, που αποτελεί πλέον θεσμό, πραγματοποιήθηκε για 5η χρονιά στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, από τις 29 ως τις 31 Μαΐου 2017.

Στόχος των Σεμιναρίων είναι η ανάδειξη και καθιέρωση της γαστρονομικής παράδοσης της Μεσσηνίας και η ενίσχυση της προβολής και χρήσης των τοπικών προϊόντων. Οι επαγγελματίες της εστίασης που παρευρέθηκαν στα φετινά Σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου και να μαγειρέψουν μαζί τους, μαθαίνοντας παράλληλα νέους τρόπους χρήσης και αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και αποκομίζοντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες για θέματα που αφορούν συνολικά τη λειτουργία ενός χώρου εστίασης. Στην φετινή διοργάνωση συμμετείχαν καταξιωμένοι σεφ,  όπως ο Άγγελος Καλλιντέρης, Complex Executive Chef της Costa Νavarino, ο Νίκος Φωτιάδης, Executive Chef και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού & Γαστρονομίας και η Αδαμαντία Ηλιοπούλου, Chef και Ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “ΘάΜα”.

Πολύτιμο συστατικό των συνταγών που εκτέλεσαν οι διακεκριμένοι σεφ στα cooking classes αποτέλεσαν οι πρώτες ύλες, υψηλής ποιότητας, σε συνδυασμό με τις τεχνικές της σύγχρονης γαστρονομίας. Χρησιμοποιήθηκαν μεσσηνιακά προϊόντα συνθέτοντας ξεχωριστά πιάτα όπως Καγιανάς με σύγκλινο, λιαστή ντομάτα και σφέλα”, “Βραστό ταλαγάνι με σπιτική μαρμελάδα σύκο και αποξηραμένα σύκα”“Θράψαλο γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά”, “Λαγωτό Φιλιατρών”, “Ροβίτσα σαλάτα”, “Μπαμπανάτσα Φιλιατρών”, “Κόκορας Μπαρδουνιώτικος”, “Συκώτι χοιρινό με σπανάκι και πορτοκάλι” και “Σαρδελοσαλάτα”.

Οι συμμετέχοντες, παρακολούθησαν επίσης τη θεωρητική ενότητα όπου αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στην κοστολόγηση μενού από τον κύριο Κουρέντα Παναγιώτη, καθηγητής επισιτισμού στον εκπαιδευτικό όμιλο LeMondeκαι ιδρυτής της εταιρείας CostEasy και στο σωστό συνδυασμό κρασιών και συνταγών από την κυρία Νέτσικα Μαρία, Χημικός, οινολόγος, δημοσιογράφος οίνου. Τέλος ο κύριος Νίκος Φωτιάδης έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την ορθή προετοιμασία του καταλόγου ενός εστιατορίου.

Στο τέλος των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το 2018 και συγκεκριμένα για τα επόμενα Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας. Είναι μια διοργάνωση που χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται ώστε να απαντά στις ανάγκες των συμμετεχόντων, δίνοντας παράλληλα σημαντική ώθηση και προβολή στην μοναδικών χαρακτηριστικών γαστρονομία και τα προϊόντα της περιοχής. Στόχος του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου είναι να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση, δημιουργώντας διαρκώς τις κατάλληλες προϋποθέσεις για περαιτέρω αναβάθμιση του γαστρονομικού και κατ’ επέκταση αγροτικού προϊόντος της Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το

Σχετικές Δράσεις
Ανασυγκρότηση Βορειας Ευβοιας
Η προώθηση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου σε παραδοσιακούς χώρους μαζικής εστίασης της Μεσσηνίας