Προώθηση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου ως κριτήριο ποιότητας σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσηνία
2014
Αρχεία
Πρόσκληση τελικής εκδήλωσης
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Πρόγραμμα τελικής εκδήλωσης
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αφίσα τελικής εκδήλωσης
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αναλυτική παρουσίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τους μαθητές
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Αναλυτική παρουσίαση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για καθηγητές
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Βίντεο
Doing it right - Tasting it right
ΣΥΝΟΨΗ ΔΡΑΣΗΣ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών η εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Προώθηση των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου ως κριτήριο ποιότητας, σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μεσσηνία», η οποία σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη” σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου και την υποστήριξη του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Στο πρόγραμμα πήραν μέρος περίπου 200 μαθητές ενώ στην τελική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι μαθητές που συμμετείχαν παρουσίασαν τις δραστηριότητες του προγράμματος.
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά το πώς συνδέεται η ποιότητα του ελαιολάδου με όλα τα στάδια της ζωής του ελαιόδεντρου και του ελαιοκάρπου. Μέσα από αυτή τη δράση γνωρίζουν όλα τα στάδια, από τις πρακτικές καλλιέργειας μέχρι την επεξεργασία και την τυποποίηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση των αισθητήριων οργάνων του ανθρώπου ως εργαλεία λήψης αξιόπιστης πληροφορίας. Η γευσιγνωσία ελαιολάδου προσαρμόστηκε στο επίπεδο των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, προσφέροντας βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες τόσο στα σχολεία όσο και στο εργαστήριο γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά 2014-2015 και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας.
Στο πρόγραμμα πήραν μέρος περίπου 200 μαθητές ενώ στην τελική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι μαθητές που συμμετείχαν παρουσίασαν τις δραστηριότητες του προγράμματος.
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι να μάθουν τα παιδιά το πώς συνδέεται η ποιότητα του ελαιολάδου με όλα τα στάδια της ζωής του ελαιόδεντρου και του ελαιοκάρπου. Μέσα από αυτή τη δράση γνωρίζουν όλα τα στάδια, από τις πρακτικές καλλιέργειας μέχρι την επεξεργασία και την τυποποίηση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη χρήση των αισθητήριων οργάνων του ανθρώπου ως εργαλεία λήψης αξιόπιστης πληροφορίας. Η γευσιγνωσία ελαιολάδου προσαρμόστηκε στο επίπεδο των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών, προσφέροντας βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες τόσο στα σχολεία όσο και στο εργαστήριο γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί την επόμενη σχολική χρονιά 2014-2015 και στις υπόλοιπες περιοχές της Μεσσηνίας.