Εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας των επαγγελματιών εστίασης της Μεσσηνίας 2013

2013

ΣΥΝΟΨΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου» και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συνδιοργάνωσαν τα «Εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας των επαγγελματιών εστίασης της Μεσσηνίας». Τα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στις 5, 6 και 7 Μαρτίου στην Costa Navarino υπό την αιγίδα του περιοδικού «Αθηνόραμα» και των βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι».
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια αποτέλεσαν την τρίτη και τελευταία φάση του προγράμματος «Ανάδειξη και Καθιέρωση της Μεσσηνιακής Κουζίνας». Στόχος των σεμιναρίων ήταν η ενίσχυση της προσπάθειας για την ανάδειξη και καθιέρωση της μεσσηνιακής κουζίνας, την προώθηση των μεσσηνιακών τοπικών προϊόντων, τη βελτίωση του προσφερόμενου αγροτικού, γαστρονομικού και τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, καθώς και την αναβάθμιση των υπηρεσιών στον τομέα της εστίασης.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν πολλά επίκαιρα και σημαντικά θέματα γύρω από την εστίαση. Μερικά από αυτά ήταν η ανάδειξη της αξίας και των πλεονεκτημάτων των τοπικών προϊόντων και γαστρονομικών ιδιαιτεροτήτων της Μεσσηνίας, η σχέση γαστρονομίας και τουρισμού καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργιών μεταξύ τοπικών παραγωγών και επαγγελματιών εστίασης.

Περισσότεροι από 20 έγκριτοι και καταξιωμένοι πανελλαδικά και διεθνώς επιστήμονες, επαγγελματίες, βραβευμένοι σεφ, κριτικοί γεύσης και άλλοι ειδικοί του χώρου της γαστρονομίας και του τουρισμού συμμετείχαν στο τριήμερο πρόγραμμα. Σεφ όπως οι Λευτέρης Λαζάρου, Δόξης Μπεκρής, Χριστόφορος Πέσκιας, Νίκος Φωτιάδης, Νίκος Σαράντος και Δημήτρης Σκαρμούτσος, αλλά και δημοσιογράφοι όπως οι Διονύσης Κούκης, Νίκη Μηταρέα, Δημήτρης Μιχαηλίδης, Χριστιάνα Σταματέλου και Θάλεια Τσιχλάκη, παρουσίασαν σύγχρονες τεχνικές και διαδικασίες για την αναβάθμιση και βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων εστίασης της Μεσσηνίας.

Μοιραστείτε το

Σχετικές Δράσεις
Εξάγοντας Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα 2016
Γενετική μελέτη και διατροφική ανάλυση της παραδοσιακά καλλιεργούμενης ντομάτας - ποικιλία «Χοντροκατσαρή»