Εκπαιδευτικά σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου

2017

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ

Στις 2 και 3 Νοεμβρίου, 2017 πραγματοποιήθηκαν στην Πύλο και στην Καλαμάτα, δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου. Στα σεμινάρια πήραν μέρος 45 άτομα συνολικά. Συμμετείχαν τόσο παραγωγοί όσο και επαγγελματίες της τυποποίησης και της εμπορίας ελαιολάδου.

Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η κατανόηση βασικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα και την οργανοληπτική αξιολόγηση καθώς τη σχέση της ποιότητας με ένα επιτυχημένο, εξαγωγικό μοντέλο.

Τα σεμινάρια πέραν των θεωρητικών εισηγήσεων περιλαμβάνουν και πρακτική επίδειξη γευσιγνωσίας ελληνικών ελαιολάδων.

Εκπαιδευτές των σεμιναρίων είναι η κυρία Ελευθερία ΓερμανάκηPanel Supervisor Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Α.Σ Ρεθύμνου «ΕΝΩΣΗ» – Ειδικός κριτής ελαιολάδου σε ελληνικούς και ξένους διαγωνισμούς (ΚΟΤΙΝΟΣ, NYIOOC, DOMINA-IOOC, Terraolivo), Παγκρήτιος Διαγωνισμός (CretanOOC), ο κύριος Μανώλης ΚαρπαδάκηςΤμήμα Εξαγωγών και Marketing στην TerraCreta, με μακροχρόνια εμπειρία και σε θέματα έκθλιψης, τυποποίησης και προώθησης ποιοτικού ελαιολάδου και η κυρία Χριστίνα Στριμπάκουγευσιγνώστρια ελαιολάδου και συνιδρύτρια της  LIÁ Cultivators που εδρεύει στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Το σεμινάριο στην Πύλο που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύλου Νέστορος και το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» και πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Poseidonia”, στην Πύλο.

Στην Καλαμάτα διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και πραγματοποιήθηκε στο EliteCityResort.

Το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου υποστήριξε τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών σεμιναρίων στη Μεσσηνία.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Πύλος & Καλαμάτα

2 & 3 Νοεμβρίου2017

17:45 – 18:00 Προσέλευση

18:00 – 18:45 Ποιότητα και Οργανοληπτική Αξιολόγηση μέσα από την εμπειρία μιας διεθνούς κύρους γευσιγνώστριας , ομιλήτρια κυρία Γερμάνακη

18:45 – 18:55  Διάλειμμα

18:55 – 19:25  Γευσιγνωσία Ελαιολάδου , Συντονισμός, Καθοδήγηση Κα Γερμανάκη, Στριμπάκου Χρ.

19:25 – 19:35  Διάλειμμα

19:35  – 20:20  Πως η ποιότητα συνδέεται με ένα επιτυχημένο εξαγωγικό Μοντέλο, ομιλητής κ. Καρπαδακης

20:20 – 20:30   Διάλειμμα

20:30 – 21:00  Γευσιγνωσία Ελαιολάδου, Συντονισμός, Καθοδήγηση Κα Γερμανάκη, Στριμπάκου Χρ.

Μοιραστείτε το

Σχετικές Δράσεις
Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2016
Γιορτή Μεσσηνιακής Γαστρονομίας 2019